No mud. No glory!

October 20, 2014

 

Wat een Ronde van Vlaanderen is zonder kassei, is een cross zonder modder. Een bergetappe zonder ‘hors categorie’. Een tour zonder proloog. Duidelijk mag zijn dat ik blij was met de regenval 2 dagen voor Het WK Hoogerheide. Want coureur of wielerliefhebber, ik wil koers zien! Een klassieker in plaats van een wegcriterium. Daar waar de jongens van de Flandriens gescheiden worden.

Velen verklaren me voor gek en vragen me wat daar nou de lol van is. Door de modder baggeren. Weer en wind trotseren. En ok, eerlijk is eerlijk, met of zonder rugnummer, die knop moet ‘s ochtends wel even om. Maar als de laarzen eenmaal onder gedompeld zijn, de eerste modder het gezicht raakt, is de liefde daar. De koers mag beginnen.

Als coureur had ik daar al ‘last’ van. Hoe heroïscher (sommigen lezen hier ‘triester’) de omstandigheden, hoe harder het hart begon te kloppen. De oogkleppen gingen op. De klak omhoog. De armstukken omlaag. De blik op oneindig. Weg tactisch steekspel. Het werd pompen of verzuipen. Het WK Hoogerheide werd ook zo’n dag.

Voor zowel het publiek als voor de coureurs was het smullen geblazen. Hoewel sommige verzopen in het gouden sap en de koers aan hun neus voorbij trok, stonden 50.000 pure liefhebbers - uit binnen en buitenland - opgetogen recht. In de wei waar normaal Bertha en Klara de dienst uitmaken, was het nu aan Nijs & Stybie. Het boeeeeeeehhhh-geroep van enkele onsportieve Belgen kon me gestolen worden. Ik genoot met volle teugen van de Flandriens van vandaag. Dit is crossen zoals de cross bedoeld is. No mud, no story!

 

Please reload

Featured Posts

No mud. No glory!

October 20, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts

October 20, 2014

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2013 by Guido Mutsaars. All rights reserved.